Iedereen heeft gemerkt dat 2023 een duur jaar was. Of je nu in de supermarkt aan de kassa stond of wanneer je bij de pomp afrekende: overal moest je meer betalen dan in het jaar daarvoor. Geen wonder dus dat veel mensen op zoek gingen naar mogelijkheden om geld te besparen. Op veel vlakken valt er genoeg te besparen. Echter, wanneer het over verzekeringen gaat, is het niet altijd verstandig om zo weinig mogelijk geld aan je premie uit te geven. Hoe dit zit, laten we je zien en we laten je ook zien hoe je een autoverzekering berekenen kunt die niet alleen goed bij jouw wagen past, maar die ook prettig is voor je portemonnee. 

Voor een verzekering geldt: goedkoop blijkt meestal duurkoop te zijn 

Een verzekering zorgt ervoor dat jij een aantal grote risico’s kunt uitsluiten. Gaat het over je autoverzekering, dan zorgt deze verplichte verzekering ervoor dat jij niet voor de kosten opdraait wanneer je een ongeluk veroorzaakt hebt waarbij (veel) schade ontstaan is. Toch betekent dit niet dat je slechts moet zorgen dat je een verzekering hebt om risico’s uit te bannen. Je moet namelijk goed kijken naar wat het beste bij je wagen past. Dit heeft te maken met het feit dat je verzekeraar kijkt naar de dagwaarde van je auto. Hoe hoger deze dagwaarde is, hoe rendabeler het is om schade aan je wagen te repareren. Andersom geldt dus ook dat hoe ouder je wagen is, hoe groter de kans dat het herstellen van de schade niet meer loont. In dat geval is het financieel aantrekkelijker om een andere auto te kopen. Een oude auto heeft dus niet veel aan een polis die alle schade dekt, omdat deze schade toch niet gerepareerd wordt. Andersom loop je alsnog risico’s wanneer je een nieuwe auto heel minimaal verzekert. Kies dus het pakket dat bij de leeftijd van je wagen past. 

Uit welke mogelijkheden kun je kiezen als je een autoverzekering wilt? 

Wil je een verzekering voor je auto samenstellen, dan zul je zien dat er drie opties zijn. Voor wagens tot maximaal zes jaar oud is er de all-risk autoverzekering. Met deze polis wordt alle denkbare schade aan je wagen uitgekeerd, dus ook wanneer je zelf schade hebt opgelopen als gevolg van een door jou veroorzaakt ongeluk. Heb je een auto die zes tot negen jaar oud is, dan kun je beter voor de WA+ Beperkt Casco verzekering gaan. Met deze polis kun je wel schade als gevolg van inbraak, brand of een ongeluk met een loslopend dier laten uitkeren, maar schade aan jouw auto als gevolg van een ongeluk dat jij veroorzaakt hebt, valt niet onder deze polis. Tot slot, heb je een auto van negen jaar of ouder, dan hoef je niet meer af te sluiten dan enkel de WA-basisverzekering. Je voldoet hiermee aan je verplichtingen en kunt de tegenpartij schadeloos stellen. Jij kunt er helaas geen schade mee herstellen. 

Voeg ook nog een aanvullende verzekering toe aan je pakket

Wanneer je het verplichte deel van je verzekering geregeld hebt, is het tijd om aanvullende opties toe te voegen. Deze kunnen je ook veel geld besparen. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Krijg je onderweg problemen, dan kun je gelijk een monteur laten komen die je zal helpen. Je ziet het: een goede verzekering bant niet alleen risico’s uit, het laat je ook veel geld besparen. Bezuinig daarom niet op je verzekering, want dit kost vaak geld.  

Geef een reactie